İSLAMİ DEĞERLER KÜLLİYESİ GEZİSİ

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Elif DEMİR “Kitabı Sana insanları karanlıklardan aydınlığa çıkarasın diye indirdik.” ayet-i kerimesini hatırlatarak “Rabbimiz, Kur’an-ı Kerim’de Peygamber Efendimize böyle tanıtıyor, Kur’an’ın indiriliş amacını böyle anlatıyor. O zaman bizlere düşen Kur’an-ı Kerim’in sadece güzel hatlarla yazılmış olanlarına bakmak değil, onun içindeki ilkelere uymaktır. Gençlerimizi, çocuklarımızı Kur’an-ı Kerim’e göre yetiştirmemiz lazım. Buradan alacağımız en büyük derslerden birisidir. Rabbimiz, Peygamber Efendimizi (s.a.s.) alemlere rahmet olarak gönderdi. İşte O’nun alemlere rahmet olarak gönderilişi yani doğumundan vefatına kadar, Rabbine irtihaline kadar olan o süreci burada kutsal emanetler müzesinde gördük. Efendimiz aleyhisselatu vesselama olan aşkımız, sevdamız biraz daha arttı.” diye konuştu.

İç Anadolu Bölgesi’nin en büyüğü olma özelliğini taşıyor

İç Anadolu Bölgesi’nin en büyüğü olma özelliği taşıyan İslami Değerler Külliyesinin 2015 yılında temeli atıldı ve külliye 22 Ekim 2023 tarihinde hizmete girdi. Gökyüzünden bakıldığında ‘’Allah’’ lafzının göründüğü bir mimari ile inşa edilen yapı içinde, Sakal-ı Şerif'ler ve kutsal emanetler ile Kâbe örtülerini barındıran müzeler de bulunuyor.  Külliyede biri 350 yıllık olmak üzere dünyanın dört bir tarafından toplanmış eski ve yeni Kuran-ı Kerim’lerin sergilendiği bir de müze var. Külliye içinde eğitim salonları, sergi salonları, konferans salonu, fuaye, kütüphane, üç adet hafızlık kursu, taziye evi, esnaf buluşma salonu ve iki adet de mescidin olduğu Mescidi Rağbet Camii bulunuyor. Külliyede Mekke ve Kâbe tarihi yanında Peygamber Efendimizin hayatının tüm önemli olayları maketlerle görsel olarak da anlatılmaktadır.

Kutsal Emanetleri Görme İmkanı

Öğretmen ve öğrencilerimiz burada Peygamber Efendimize ait eşyaları, mübarek saçını, sakalını, yaslandığı ağacı, mübarek kabrinden toprağı, Hz. Hatice ve Hz. Fatıma annelerimize ait eşyalardan parçaları, her yıl hacılar Arafat’ta iken arefe gününde değiştirilen Kâbe örtülerinden parçaları ve dünyadaki bütün Müslüman ülkelerde basılmış Kuranları görmüşlerdir. Aynı zamanda lazer işaretleme ile merak ettikleri detayları LED ekranlardan ya da mobil cihazlarından öğrenmişlerdir. Geziye katılan öğrencilerimiz ziyaretten ve yapılan sunumlardan oldukça memnun kalmışlardır.

Okul Müdürü Sami YANIK “Değerler Kulübü danışman öğretmenleri Osman ÜLKER,  Elif DEMİR, okul rehberlik öğretmeni Efraim SOYAK, İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Nazmi DOĞAN ve Müftülük personeli Sefa KARADAĞ’ a ve öğrencilerimize teşekkür ederek bu tür faaliyetlerin eğitim-öğretim yılı boyunca artarak devam edeceğini” belirtmiştir.

07.12.2023 352

07-12-202307-12-202307-12-202307-12-202307-12-202307-12-202307-12-202307-12-202307-12-202307-12-202307-12-202307-12-202307-12-202307-12-2023