CODE OF MYSTERY ETWINNING PROJEMİZ DEVAM EDİYOR

Okulumuzun kurucusu  olduğu ve 7 farklı ülkeden 100'ü aşkın öğrencinin beraber çalıştığı "Code of Mystery" (Gizemin Kodu) isimli etwinning matematik projemizin çalışmaları başarılı şekilde devam ediyor.

02.03.2023 231

Ekim-Şubat aylarında projenin ilk yarı çalışmaları kapsamında pek çok eğitsel faaliyet gerçekleştirildi. Yenilikçi eğitim yaklaşımlarına uygun olarak tasarlanan oyun tabanlı bu projede  öğrenciler öncelikle gizemli bir polisiye olayın kurgusunu hep beraber oluşturdular.  Kurgu gereği Slovakya, Çekya ve Türkiye' de faklı şehirlere giden ve şifreli ipuçları bırakan bir şüpheliye ait  mesajları öğrenciler matematik bilgilerini kullanarak deşifre ettiler. Bu sayede eğlenceli biçimde matematik bilgilerini uygulayıp pekiştirirken aynı zamanda İngilizce ve Bilişim alanında da pratik yapma imkanı buldular.Öğrenciler gizemli olayı canlandırmak ve çözümlemek için teatral videolar çekerek ortaklarla iletişime geçtiler. Bu sayede proje  öğrencilerin  sosyal olarak ta  gelişmelerine katkı sağladı.

Projenin Mart-Haziran aylarındaki ikinci yarı çalışmalarında ise öğrencilerin ilk yarıda uluslararası takımlarda çalışarak elde ettikleri sonuçlar kullanılarak diğer öğrenciler ve eğitimcilerin de faydalanabileceği dijital eğitsel kaçış oyunu oluşturulacaktır.

Proje blog sayfası https://codeofmystery.blogspot.com/

02-03-2023