AVRUPA KALİTE ÖDÜLÜ

AVRUPA KALİTE ÖDÜLÜ

29.10.2021 218

Kırıkkale Lisesi olarak uzaktan eğitim sürecinde de öğrencilerin akademik başarılarını arttıracak, ufuklarını genişletecek, yenilikçi eğitim yaklaşımlarına uygun proje çalışmaları gerçekleştirdik.  

Kuruculuğunu okulumuz matematik öğretmeni Dr. Nevin Bilgiçli'nin yaptığı uluslararası "Mysterious Ciphers" (Gizemli Şifreler) eTwinning matematik projesinin çalışmaları 2020 Eylül ayında başladı ve 2021 Nisan ayında başarılı şekilde tamamlandı. Kişisel verilerin korunmasından ülke güvenliğine kadar önemli alanlarda kullanılan şifreleme bilimini konu alan bu projede; 10 ülke (Türkiye, Romanya, Çekya, Polanya, Litvanya, İsveç, Slovakya, İspanya, Hırvatistan, Fransız Guyanası), 12 Okul, 200 civarı öğrenci 8 ay süre ile ortak çalışmalar yaptı. 

Öğrenciler temeli matematiksel hesaplamalara dayanan pek çok şifreleme yöntemini öğrendiler. Proje boyunca farklı eğitsel oyunlar oynandı, kod kırma etkinlikleri yapıldı, uluslararası çevrimiçi şifreleme yarışmaları düzenlendi. Ülkeler birbirlerine şifreli mektuplar yazdı ve mektuplarla ortak e-kitap oluşturuldu. Öğrenciler uluslararası takımlarda beraber çalışarak el yapımı şifreleme araçları sanal sergisini oluşturdular.  Her ülke takımı kendi özgün şifreleme yöntemini oluşturdu ve çevrimiçi toplantılarda yöntemlerini sundu. Proje sonunda çok çeşitli çıktılar, ortak ürünler ve başarılı sonuçlar elde edildi. 

 21.10.2021 tarihinde "Mysterious Ciphers" (Gizemli Şifreler) eTwinning matematik projemiz "Avrupa Kalite Ödülü" almaya hak kazandı. eTwinning Proje Ekibi proje yürütücüsü Dr. Nevin Bilgiçli hocamıza ödülü gönderdiği maille duyurdu.

Tebrikler!

Okulunuz, "GİZEMLİ ŞİFRELER" eTwinning projesindeki çalışmaların mükemmelliği nedeniyle Avrupa Kalite Etiketi ile ödüllendirildi. Bu, çalışmanızın, öğrencilerinizin ve okulunuzun çalışmalarının en yüksek Avrupa düzeyinde tanındığı anlamına gelir. Sonuç olarak, web sitelerinize ekleyebileceğiniz ve okulunuzda göze çarpan bir konumda gösterebileceğiniz bir sertifika alacaksınız. Ayrıca projeniz, www.etwinning.net adresindeki Avrupa Portalında özel bir alanda gösterilecektir.

 Bu eşsiz başarı için bir kez daha tebrikler ve umarım yıl boyunca eTwinning etkinliklerinden birinde buluşabiliriz.

 Saygılarımla,

 eTwinning Ekibi 

29-10-2021