"10 MATH CHALLENGES" PROJEMİZİ BAŞARIYLA TAMAMLADIK"

23.05.2021 114

Slovakya  ve Polonya'nın kurucusu olduğu,  okulumuzun ortak olarak katıldığı  "10 math challengeS" (10 matematik mücadelesi)  isimli uluslararası matematik projemizin çalışmaları başarılı şekilde tamamlanmıştır. Bu projede 6 ülke ( Türkiye, Portekiz, Çekya, Bosna Hersek, Slovakya, Polonya), 9 okul ve 100 ü aşkın öğrenci beraber çalışmıştır.  Ekim 2020 – Haziran 2021 arasında devam eden projede çok çeşitli etkinlikler, online sunumlar, yarışmalar ve eğitsel oyunlarla öğrencilerin akademik ve sosyal açıdan gelişimlerine katkı sağlanmıştır. Okulumuz matematik öğretmeni Dr. Nevin Bilgiçli danışmanlığında öğrencilerimiz tüm mücadeleleri başarı ile tamamlamıştır. 5. mücadelede tüm ülkelerin sunumları arasında okulumuzun çalışması en başarılı sunum seçilerek birinci olmuştur. 9. mücadeleyi ise öğretmenimiz hazırlayıp yönetmiştir.

 Matematiğin yanı sıra  projesinin her aşamasında öğrenciler bilişim teknolojileri ve yabancı dili aktif olarak kullanarak çeşitli ülkelerdeki akranları ile güvenli bir ortamda iletişim kurma imkanı yakalamışlardır.

Bu projenin sloganı ; öğrenciler ile matematiği "arkadaş" yapmaktır. Projenin temel amacı ise matematiğin sadece soyut simgelerle dolu sıkıcı bir bilim dalı olmadığını, günlük hayatta da  karşımıza çıkan  mizahi bir yanının  olduğunu göstererek  öğrencilerin matematik dersini daha fazla sevmelerini sağlamaktır. Proje sonunda yapılan anket ve değerlendirmelere göre bu amaca büyük oranda ulaşılmıştır.

Tüm proje çalışmalarının tümünün özetlendiği final e-kitabına aşağıdaki fotoğrafa tıklayarak ulaşabilirsiniz.

23-05-2021